Midroc utvecklar World Trade Center med Scandic som hotelloperatör

Mitt i centrala Helsingborg utvecklas en helt ny stadsdel, Oceanhamnen. Längst ut på piren, med full utsikt över Öresund, kommer Midroc uppföra ett nytt World Trade Center, som även kommer inrymma ett hotell med 180 rum. Midroc har tecknat avtal med Scandic. Byggstart sker 2019 och hotellet beräknas öppna hösten 2022.

– Nu vidareutvecklar vi World Trade Center Helsingborg med en helt ny byggnad. I konceptet ingår kontorslokaler med en mängd olika storlekar samt ett hotell med restaurang och konferens, säger Peter Syrén, vd på Midroc. Det är ett vinnande koncept som vi har nyttjat tidigare, och det kommer skapa goda förutsättningar för utvecklingen av stadsdelen Oceanhamnen.

Kontorslokalerna inryms på plan 6-12, med en gemensam generös takterrass. I det nya hotellet planeras för konferensmöjligheter, gym, restaurang, och bar. Konferens-, gym- och receptionstjänster kommer att nyttjas gemensamt, och i källarplanet finns, cykelparkering och parkeringsplatser.

– Hotellet kommer att fylla en viktig funktion både som mötesplats i området, och för besöksnäringen i stort i nordvästra Skåne, fortsätter Peter Syrén. I Scandic får vi en stark aktör som kan bidra med sin kompetens för en hållbar utveckling.

Turismnäringen och efterfrågan på hotellrum har vuxit under de senaste fem åren i Helsingborg, som representerar 13 procent av marknaden i södra Sverige.

– Hotellet kommer att fokusera på både affärsresenärer och turister och dra nytta av den ökande turismsegmentet, särskilt under sommarperioden som är en toppperiod i Helsingborg, säger Peter Jangbratt, landschef på Scandic Sweden.

Annordia har utgjort Midrocs rådgivare i utformningen av hotellet och i operatörsrekryteringen.

Om World Trade Center Helsingborg
Hotell- och kontorsfastighet på totalt ca 11 000 kvadratmeter
Fastighetsägare: Midroc
Hotelldelen är på totalt ca 7 000 kvadratmeter, 180 rum, restaurang i bottenplan, konferens, skybar
Hotelloperatör: Scandic Sweden
Kontorsytor på plan 6-12
I källaren finns gym, cykelparkering och p-platser
Generös takterrass ovanpå den lägre huskroppen
Öppnar hösten 2022

För mer information, vänligen kontakta:
Peter Syrén, vd Midroc Properties, tfn 010-470 74 06

Publicerat: 2018-04-23 07:09:44

 
 

Dokument

 

På denna webbplats använder vi cookies. Om du fortsätter använda webbplatsen innebär det att du accepterar att cookies används i enlighet med vår integritets- och cookiepolicy, se policy

^